Keukenmessen online kopen

Onder normale omstandigheden heb je waarschijnlijk maar een paar messen nodig om de dag door te komen. Een voor in de keuken waar je groente en fruit mee snijdt, en een voor op de eettafel om te gebruiken in combinatie met een vork of lepel om je ontbijt, lunch en diner op te eten. Er zijn echter verschillende soorten keukenmessen online die verschillende doelen dienen, en als u er doorheen bladert, kan dit u misschien overtuigen om er nog een paar te kopen om efficiënter te koken en uw keukenwerk gemakkelijker te maken.

Beste goedkope koksmes

De truc om een echt betaalbaar koksmes te kopen, is eigenlijk gewoon een product vinden met zo min mogelijk negatieven. Eerlijk gezegd verwerken alle betaalbare koksmessen uien, tomaten en het afbreken van kippen vrijwel hetzelfde – ze zijn redelijk scherp als ze uit de doos komen, maar ze zullen bij consistent gebruik versnipperen.

Krijg nu

Onze collecties

Beste keukenmessen en hun prijsklasse

Enkele van de beste merken die keukenmessen maken zijn 5Plus, AsiaCraft, Birdy, Black, Futaba, Goldcave, Indeavour, etc. Afhankelijk van uw behoefte en budget kunnen deze keukenmessen u € 100 aan de onderkant kosten tot € 1800 aan de bovenkant.

Bekijk meer

Laatste nieuws en updates

4 tips om uw keukenmessen scherp te houden

Keukenmessen scherp

Het gereedschap dat je in je keuken gebruikt, is een belangrijk onderdeel van het kookproces. Met name uw messen worden veel gebruikt. Je gebruikt ze voor het snijden van vlees, het hakken van groenten en het snijden van je eten in hapklare stukjes als je gaat zitten om te eten. Als je merkt dat je ingrediënten scheuren voordat je er helemaal doorheen kunt snijden, kan het zijn dat je mes te bot is. Na verloop van tijd worden de messen van uw messen bot door herhaald gebruik en moeten ze worden geslepen. Het leren onderhouden van een scherp mes vergt wat oefening, maar kost meestal niet te veel tijd. Hier zijn zeven eenvoudige manieren om uw keukenmessen scherp en klaar voor gebruik te houden.

1. Aanzetstaaf

Als je een set keukenmessen hebt gekocht, zit er mogelijk een hoonstaaf bij. Een hoonstaaf – ook wel aanzetstaal genoemd – is het lange metalen stokachtige apparaat dat bijna op een kort zwaard lijkt. Het helpt bij het opnieuw uitlijnen van het metaal op uw mes zonder een grote hoeveelheid metaal van het lemmet te verwijderen.

Om de staaf te gebruiken, houdt u het mes in uw dominante hand en de staaf in uw niet-dominante hand. Breng de punt van de hengel omhoog boven het handvat. Houd uw vingers uit de buurt van het lemmet en houd het mes in een hoek van 20 graden ten opzichte van de staaf. Beweeg uw arm, hand en pols en beweeg het mes over de bovenkant van de staaf van de hiel van het mes tot de punt. Herhaal aan de onderkant van de staaf aan de andere kant van het mes. Een pas over de boven- en onderkant wordt een revolutie genoemd. U moet zes tot acht omwentelingen maken voordat u uw mes gebruikt. Ga eerst langzaam totdat je de beweging naar beneden haalt. Hoe meer u oefent, hoe sneller u waarschijnlijk zult worden.

Wetsteen

2. Wetsteen

Een wetsteen, ook wel diamant of slijpsteen genoemd, heeft twee kanten: een ruwe kant en een fijnere kant. Om een ​​mes te slijpen, begin je aan de ruwe kant en maak je een braam door het mes te snijden in tegenstelling tot hoe je een stuk van de steen zou afsnijden. Slijp de mesrand over de braam ongeveer halverwege het mes. Er zijn verschillende slijptechnieken. Slijp gewoon één kant van het mes voor een eenzijdige snede, of slijp beide kanten van het mes voor een symmetrische grind.

Als u klaar bent met het eerste deel, draait u de steen naar de fijnere kant om de bramen op het blad glad te strijken. Als het eenmaal glad genoeg is, wissel je de kanten van je mes bij elke slag af. Je mes is dan klaar voor gebruik.

3. Mok of beker

Als je geen apparatuur hebt die speciaal is bedoeld voor het slijpen van messen, zijn er andere manieren om ze te slijpen met gewone keukenartikelen. Je kunt de bodem van een keramische mok of beker gebruiken om je mes snel te slijpen. Handhaaf een constante hoek van ongeveer 20 graden en schuif het lemmet van je mes over het gruis van de mok aan beide kanten van het lemmet. Indien beschikbaar, polijst u het slijpproces met een aantal omwentelingen met uw hoonstaaf, en u bent klaar om te gaan.

Juiste techniek

4. Juiste techniek

Als u de technieken om uw messen niet meteen scherp te houden niet begrijpt, bedenk dan dat dit tijd kost. Hoe meer u oefent, hoe beter u waarschijnlijk zult worden. Ook bij het slijpen van je messen hoef je niet per se een exacte 20 graden aan te houden. Het belangrijkste is om dezelfde hoek aan te houden voor een nauwkeurige tip. Je kunt er zeker van zijn dat je goed slijpt door op te merken hoe recht de lijn van je mes is als je denkt dat je klaar bent met het scheren. Markeringen aan de luchtzijde zijn te ondiep; markeringen op de bladzijde zijn te steil.

Hoe zorg je voor keukenmessen: 6 veelgemaakte fouten

Veelgemaakte fouten

Een mooi keukenmes kost je een flink bedrag, maar beloont je met de makkelijkste hakervaring van je kookleven. Het maakt het in blokjes snijden van uien niet alleen een stuk leuker, maar het is ook veel veiliger – een bot mes is eigenlijk gevaarlijk. Voordat u de sprong waagt en investeert in een scherp mes, zijn er een paar dingen die u moet weten.

Een goed mes is geen gewoon keukengerei – het is je rechterhand om maaltijden mogelijk te maken – dus je moet er met de grootst mogelijke zorg mee omgaan. Hoe scherp een mes ook is, het is een kwetsbaar apparaat dat bij de minste mishandeling kan worden ingeslagen, gestoten en beschadigd. Laat je goede mes niet bot worden. Hier zijn de do’s en don’ts van keukenmesverzorging. Behandel je mes goed en het zal je belonen met zoveel geweldige maaltijden.

1. Laat uw messen niet in de gootsteen liggen.

Het is niet alleen gevaarlijk voor degene die de afwas doet, het is ook slecht voor uw messen – het lemmet kan bekrast raken, of erger nog, de punt kan buigen of breken. Was je mes zodra je klaar bent het, droog het en berg het op een veilige plek op.

Bewaar uw messen niet in de keukengereilade

2. Bewaar uw messen niet in de keukengereilade.

Je messen in een la gooien, gemengd met ander keukengerei, is een van de ergste dingen die je kunt doen. Het lemmet kan gemakkelijk worden bekrast en gedeukt doordat het elke keer dat u het opent in de lade wordt geduwd. Als je geen andere plek hebt om je messen op te bergen, gebruik dan in ieder geval een messenschede om het lemmet te beschermen.

3. Was uw messen altijd met de hand.

De vaatwasser is misschien handig, maar de kans is groot dat het mes tijdens het wasprogramma vast komt te zitten. Was je messen met de hand en het lemmet zal je dankbaar zijn.

4. Laat uw messen niet drogen in het afdruiprek.

Je loopt het risico dat het lemmet bot wordt als het mes de ruimte deelt met ander keukengerei in de keukengerei-bak. Droog je mes direct na het wassen, om schimmelvorming te voorkomen, en berg het op.

 

5. Slijp het mes.

Het is als een opknapbeurt voor het mes. Er zijn veel manieren om dit te doen: gebruik een aanzetstaal, een messensteen of stuur het zelfs naar een professional.

6. Zaag altijd op snijplanken.

Snijd niet op uw aanrecht – doe het gewoon niet. Marmer, graniet of een ander stevig oppervlak is te hard voor het blad. Blijf bij houten snijplanken, ze zijn de zachtste.

Kortom, gebruik het, was het, droog het en berg het op. Als je die stappen volgt, zal je mes elke cent waard blijken te zijn.

De 7 beste messensets

1. Calphalon Classic 15-delige messenset

De Calphalon Classic 15-delige messenset heeft ingebouwde blokslijpers die de rechte messen automatisch slijpen telkens wanneer ze uit het blok worden verwijderd.

Bevat een uitgebreide selectie grote en kleine messen om in blokjes te snijden, te hakken, te hakken en meer, plus acht steakmessen.

De messen zijn gemaakt van hoogwaardig, vlekvrij gesmeed staal.

Voorzien van volledige tangconstructie.

Comfortabel uitgebalanceerd, drievoudig geklonken handvat.

Handgrepen zijn gelabeld zodat je altijd het juiste mes uit het blok kunt trekken.

Block slaat alle 14 stukken op met een extra niet-slijpende sleuf.

Mercer Culinary Genesis 6-delige messenset

2. Mercer Culinary Genesis 6-delige messenset

De Mercer Culinary Genesis 6-delige messenset heeft een volledig uit één stuk gesneden mesontwerp.

Gemaakt van hoogwaardig Duits staal.

Uitgerust met antislip Santoprene-handvatten voor een veilige grip tijdens het snijden.

Inclusief glazen messenblok om eenvoudig het gewenste lemmet te selecteren.

Inclusief messen:

5 “hulpprogramma.

8 “chef’s.

3-1 / 2 “koppeling.

8 “brood.

6 “uitbenen.

3. McCook MC29 14-delige messenset

De McCook MC29 14-delige messenset is uitgerust met een ingebouwde keramische gleufslijper in het blok om een ​​scherpe snede te behouden.

Vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal om corrosie en roest te voorkomen.

Inclusief messenblok om de set overzichtelijk en toegankelijk te houden.

Wordt geleverd met een set keukenscharen.

Inclusief messen:

4,5 “biefstuk x 6.

5 “santoku.

5-1 / 2 “gekarteld hulpprogramma.

5 “hulpprogramma.

3,5-inch koppeling.

8 “chef.

8 “snijden.

J.A. Henckels International 15-delige messenset

4. J.A. Henckels International 15-delige messenset

De J.A. Henckels International 15-delige messenset is gemaakt van duurzaam, hoogwaardig roestvrij staal.

De constructie uit één stuk, gestanst lemmet is lichter dan gesmede messen.

Geslepen voor langdurige scherpte.

Inclusief allrounder 8 “Koksmes is ontworpen om te hakken.

Inclusief een 8 “broodmes.

Wordt geleverd met een 7 “holle rand Santoku-mes met kleine inkepingen die voorkomen dat voedsel blijft plakken.

Volledige doorn met traditionele drievoudige klinknagels.

5. Maestro Bestek 15-delige messenset

De Maestro Cutlery 15-delige messenset bevat roestvrij staal en Duits koolstofstaal om u de voordelen van beide materialen te bieden.

Roestvrij staal is roestbestendig, vlekbestendig,

De koolstofstaalconstructie zorgt voor duurzaamheid en behoud van de rand.

Inclusief een set keukenscharen en een aanzetstaal.

6. Cuisinart C77SS-15PK 15-delige messenset

De Cuisinart C77SS-15PK 15-delige messenset heeft roestvrijstalen messen van hoog koolstofgehalte.

Sterke duurzame steun voor stabiliteit en controle.

Ergonomisch ontworpen roestvrijstalen handgreep biedt comfort en ondersteuning.

Bevat zes warmgesmede steakmessen van 4,5 inch.

Inclusief een set keukenscharen en een aanzetstaal.

AmazonBasics Premium 18-delige messenset

7. AmazonBasics Premium 18-delige messenset

De AmazonBasics 18-delige messenset maakt gebruik van roestvrijstalen precisie-geslepen messen voor blijvende scherpte.

Wordt geleverd met een ergonomisch ontworpen handgreep om een ​​veilige, comfortabele grip te garanderen.

Volledige steun om vingers op veilige afstand van het blad te houden.

Voorzien van drievoudig geklonken constructie met een volledige doorn.

Soorten keukenmessen en hun gebruik

Soorten keukenmessen

Deze gids is bedoeld voor de nieuwsgierige thuiskok om meer te weten te komen over de meest voorkomende soorten keukenmessen en hun gebruik. Upgrade uw gereedschap en het lijkt misschien alsof alles mogelijk is in de keuken.

Misschien heb je net een messenset gekocht en realiseerde je je dat je eigenlijk niet weet waar ze allemaal voor bedoeld zijn. Misschien heb je al een tijdje een messenset en begin je je af te vragen hoe degene die je nooit gebruikt je leven gemakkelijker kunnen maken. Hoe dan ook, het begrijpen van de verschillende soorten keukenmessen en het gebruik ervan kan een hele nieuwe wereld openen. Pak een mes en bord en laten we gaan snijden!

Het mes van de chef

Het mes van de chef

Een koksmes is een van de meest veelzijdige gereedschappen. Elke professionele kok zal je vertellen dat dit een must-have is. Het moet aanvoelen als een verlengstuk van je arm. Het is een go-to voor het hakken en in blokjes snijden van groenten, fruit en kruiden. Evenals het snijden van een verscheidenheid aan andere ingrediënten zoals vlees, gevogelte en vis. Ze zijn meestal 20 tot 10 centimeter lang en het mes is rond aan het uiteinde. Gebruik het niet om kleine producten te schillen (het is te groot om precies te zijn) en vermijd het om gekookt vlees te snijden.

Santoku-mes

Met een meer recht mes, heeft het kleine inkepingen waardoor het voedsel er gemakkelijker af kan glijden. Net als een koksmes is het ook erg veelzijdig, geweldig voor het hakken, in blokjes snijden en hakken van ingrediënten, of het snijden van kaas. Je kunt het gebruiken voor vrijwel alles waarvoor je een koksmes zou gebruiken; beide zijn geweldige messen voor alle doeleinden.

Vleesmes

Nu krijgen we een beetje meer niche. Na het koken van een groot stuk vlees zoals rundvlees, varkensvlees of geroosterde kalkoen, komt een vleesmes goed van pas. Ze zijn smaller voor precisie en kunnen langer zijn om door bredere stukken te snijden. Ze hebben mogelijk inkepingen aan de zijkant van het mes om het gemakkelijker te maken om elke plak los te maken.

Brood mes

Brood mes

Broodmessen zijn lang en hebben gekartelde randen. Ze snijden gemakkelijk door zacht of knapperig brood zonder de integriteit ervan op te offeren. Beweeg het bij gebruik meer zoals een zaag dan een koksmes. Naast het snijden van brood, kunnen ze ook worden gebruikt met ander gebak, zoals cake. Behalve brood, kunt u ze ook gebruiken om grote meloenen te snijden waar rechte messen vaak vast komen te zitten, tomaten in plakjes te snijden en chocoladerepen in kleinere stukjes te breken.

Universeel mes

Universele messen zijn kleiner dan koksmessen, maar niet zo klein als schilmessen. Ze zijn ideaal voor het snijden en hakken van kleine tot middelgrote groenten en stukken vlees. Een gekarteld mes is ook handig voor het snijden van sandwiches. Een universeel mes met rechte lemmet is handig bij het schillen van producten, maar soms kun je dat beter overlaten aan schilmessen.

Koop bestek online

Terwijl u op zoek bent naar een geschikt mes voor uw keukenbehoeften, kunt u overwegen om andere bestekartikelen op Sterslager aan te schaffen voor uw huishoudelijke behoeften, zoals lepels en vorken, en de standaards om ze in op te bergen.